We vieren en herdenken 75 jaar vrijheid in de gemeente Hellendoorn

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Ook in de gemeente Hellendoorn laten de ingrijpende gebeurtenissen in de WOII tot op heden diepe emotionele sporen na. Daarom is het goed om te blijven herdenken en de vrijheid te vieren. In het kader van 75 jaar bevrijding is een kernteam in het leven geroepen dat graag met de inwoners een activiteitenprogramma wil samenstellen.

Net als vijf jaar geleden worden tijdens het jubileumjaar allerlei activiteiten georganiseerd rondom oorlog en vrede, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. “We merken dat het komende lustrum heel erg leeft onder de bevolking. Aan alle kanten staan er mensen op om activiteiten te organiseren”, vertelt voorzitter Ewald Aaltink. “Het doel van ons kernteam is om deze activiteiten in kaart te brengen, te stroomlijnen en af te stemmen met alle andere activiteiten. Waar nodig kunnen we financieel bijspringen. We willen er namelijk voor zorgen dat 75 jaar vrijheid groots gevierd wordt in onze gemeente. Als kernteam organiseren we zelf geen activiteiten, we willen dit gezamenlijk met alle verenigingen, organisaties en individuele burgers van de gemeente doen. Op deze manier creëer je namelijk ook draagvlak onder de bevolking”.

De afgelopen periode zijn al vele activiteiten concreet gemaakt en ingeleverd bij het kernteam ‘75 jaar vrijheid gemeente Hellendoorn’. Een Promsconcert, straatontbijt, parade militaire voertuigen, bevrijdingsintochten en legerkampementen, educatieproject met theatervoorstelling, Veteranen in de klas, Burgerleven WO II met Chéz René, diverse exposities en een Herdenkingsvlucht. Enkele voorbeelden van activiteiten die plaats gaan vinden in 2020. Er kunnen echter nog steeds activiteiten bij.

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam via: [email protected]

.

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×