Song for Freedom

Vier Overijsselse bands gingen de uitdaging aan om een eigen Song for Freedom te schrijven ter ere van 75 jaar vrijheid. Inmiddels hebben ze allemaal hun lied met bijpassende videoclip af. Zo ook de band Lauringer. De clip werd opgenomen in het Memory Museum in Nijverdal, tussen de kanonnen en prikkeldraden.

Het lied dat Lauringer heeft geschreven heet ‘Aftermath’, oftewel ‘nasleep’. In het lied vraagt de singer-songwriter zich af of je het plezier in het leven na een oorlog nog wel terug kan vinden. “Want durf je wel vooruit te kijken na zo’n traumatische ervaring?”

Met het liedje wil Lauringer ook een stukje respect uitdragen naar de nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog. “Uiteindelijk hebben de mensen na de oorlog veel voor ons opgebouwd. Ze zijn doorgegaan met hun levens en daardoor hebben wij het nu goed.”

Naast Lauringer hebben ook de andere drie bands een videoclip gemaakt. Het is voor haar nog onduidelijk hoe die nummers zijn geworden. Maar dat het een mooi geheel gaat worden, daar is ze wel zeker van. “We hebben allemaal verschillende stijlen. Dat maakt het zo mooi, iedereen heeft een verschillend liedje. Ik ben heel benieuwd.”

Songs for Freedom is een idee van de Overijsselse poppodia, het Bevrijdingsfestival Overijssel en Poppunt Overijssel, in samenwerking met RTV Oost. Tijdens de eerste zeventien dagen van april wordt de bevrijding van Overijssel in 1945 gevierd met een tour door Overijsselse steden en dorpen: elke dag wordt er een uniek, nog niet eerder verteld verhaal gepubliceerd. De vier bands zullen met hun Song for Freedom optreden tijdens de tour.

9 april 2020 treedt de band op tijdens de vrijheidstour in Nijverdal.

Bron: RTV Oost
Klik hier voor het volledige artikel

 

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×