Puur dorpsmoment

Een Bevrijdingsontbijt met je buurt of wijk? Een nieuwe traditie? De leden van het kernteam 75 jaar vrijheid gemeente Hellendoorn hopen er wel op. Zij roepen hierbij iedereen op om op 5 mei 2020 een dorpsontbijt of straatontbijt te organiseren. “Mooi toch om deze bijzondere dag op zo’n manier te beginnen”, zegt Leonie Smit van het kernteam.

Op heel veel plekken in Nederland is het een echte traditie. Dorpsgenoten en buurtbewoners schuiven bij elkaar aan voor een heerlijk vers ontbijt. Vaak midden in het dorp op het plein, of juist op straat met alle buren. Ook in de gemeente Hellendoorn wordt het al op verschillende plekken georganiseerd. Het kernteam zou graag zien dat alle kernen en/of straten deze traditie met elkaar oppikken. “Je ontmoet en spreekt mensen die je anders niet ziet. Het draagt bij aan een stukje gemeenschapszin, onderlinge verbondenheid. Bezoekers praten met elkaar en vertellen verhalen. Je leert elkaar op een andere manier kennen. Deze gemeenschapszin past echt bij een dag als 5 mei. In 2020 is heel Nederland 75 jaar bevrijd. Een moment om te herdenken, maar ook om de vrijheid te vieren. Doen jullie mee?

Weet je niet hoe je een dergelijke activiteit moet organiseren? Meld je dan bij het kernteam 75 jaar vrijheid gemeente Hellendoorn voor tips en handreikingen.

Of check de website: https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/vieren/vrijheidsmaaltijden

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×