Oproep tot nabestaanden van verzetsstrijders

De gemeente Hellendoorn heeft 15 straten vernoemd naar verzetsstrijders. Nu staat op deze naamborden alleen de naam. Voor jongere generaties en voor mensen van buiten de gemeente is het niet duidelijk waarom er een straat is vernoemd is naar G.J.Piksen, of naar H.Limbeek, om maar twee voorbeelden te noemen.

De Raad van Kerken van Hellendoorn en Nijverdal zet zich in om deze naamborden van een onderschrift te voorzien. Het voorstel is door de Gemeente Hellendoorn, in het jaar dat 75 jaar bevrijding groots wordt herdacht en gevierd, positief ontvangen en zij nemen de vervanging van de borden van alle 15 straten voor hun rekening.
Op zondag 5 april ’s middags zal er in Daarlerveen, symbolisch en gemeentebreed, aandacht gegeven worden aan de onthulling van het straatnaambord met de naam Gerrit Jan Kerkdijkweg. Op 5 april 1945 werd dhr. G.J.Kerkdijk gefusilleerd.

Graag zouden we in contact komen met nabestaanden van alle verzetsmensen. Hieronder kun u hun namen lezen. We hopen op deze wijze nabestaanden op het spoor te komen. Zij kunnen contact opnemen met
Gerdi Scholten:
[email protected]
0546.644960
of met
Laura van Weijen:
[email protected]
0548.615528

In Hellendoorn zijn straatnamen vernoemd naar:
Geerhard Bosch – Hans ten Brug – Herman Kampman – Jacob Kapteijn – A.F. Lancker

In Nijverdal zijn straatnamen vernoemd naar:
H.Limbeek – G.J.Piksen – Meester Tijhuis – Bote van der Wal – H.A.Hartholt – Tiemen de Jonge

In Daarlerveen zijn straatnamen vernoemd naar:
Gozem Gritter – Gerrit Jan Kerkdijk – Gerhard Nijland – Wicher Wuite

Graag zien we uw reactie tegemoet.
Namens de Raad van Kerken, Gerdi Scholten en Laura van Weijen.

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×