HELLENDOORN BEVRIJD!

Hellendoorn en Nijverdal staan van 1 t/m 5 mei 2020 volledig in het teken van de bevrijding. In beide dorpen worden vele activiteiten georganiseerd.

Zo zal koningin Wilhelmina intrek nemen in één van de villa’s in Hellendoorn en wordt er een Maple Leaf-cafe geopend. Hier kunt u straks genieten van de heerlijke Maple leaf apple cake. De sfeer wordt verhoogd met de aanwezigheid van Canadese soldaten, muziek en dans. Vast staat al dat u in Café René, veel humor en gezelligheid tegenkomt.

Een ander imposant onderdeel is het ‘Liberty Camp’ op de Hofmansweide. In het kader van her(be)leven, het zogenaamde re-enactment, zal een tentenkamp met soldaten, voertuigen en uiteenlopende materialen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen zijn. Ook zullen in de groenperken en rond d’Olde Grieze soldaten bivakkeren en misschien kunnen ze wel onderdak krijgen bij de inwoners van Hellendoorn.

Op zaterdag 2 mei 2010 vieren wij met veel inwoners uit de gemeente Hellendoorn de bevrijding. Koningin Wilhelmina neemt in de ochtend de aubade af; kinderen fietsen rond in WO2 kleding op versierde fietsen en vele dames showen de bevrijdingsrokken. In de middag komen legervoertuigen, met daarop onze bevrijders, Hellendoorn binnen onder het gejuich van drommen publiek in gepaste WO2 kleding. In de avond is er een groot bevrijdingsfeest op de Hofmansweide.

4 en 5 mei 2010 zijn er allerlei festiviteiten in Nijverdal. Maandag 4 mei staat natuurlijk in het teken van de dodenherdenking welke dit jaar in onze gemeente extra aandacht zal krijgen. Bevrijdingsdag wordt ook groots gevierd in 2020. In de ochtend wordt het bevrijdingsvuur Nijverdal binnen gebracht. Ook zal er deze ochtend een groot bevrijdingsontbijt georganiseerd worden en komt Koningin Wilhelmina Nijverdal op bezoek. Zij spreekt het volk kort toe en neemt de aubade af. Natuurlijk is Café René ook in Nijverdal weer paraat. We gaan terug naar het jaar 1945, met veel theater, waaronder veel figuranten, zang en muziek.

In de middag komen de voertuigen van Keep Them Rolling, de rit van Enschede -Nijverdal, binnen. Hopelijk met nog enkele veteranen. Kortom, de gemeente Hellendoorn zal de bevrijders op vele manieren eren, Hellendoorn en Nijverdal zijn ‘the place-to-be’ in mei 2020. Het gehele volk viert feest!

Dit evenement wordt ondersteund door Stichting Oald Heldern, Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, Oranjevereniging Hellendoorn, Gemeente Hellendoorn, Toneelvereniging Nut en Genoegen, Winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal, New Vally Singers en tal van muziekverenigingen en koren.

Klik hier voor SFEERBEELDEN

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×