De vlag gaat uit aan de Banninksweg

De Banninksweg in Nijverdal. Een van de oudere straatjes van dit nijvere dorp met 26 woningen. Een straatje met veel saamhorigheid en noaberschap. Het bevrijdingsfeest zou uitbundig gevierd gaan worden. Prachtige ideeën waren er voor de straatversiering. Met elkaar zouden ze op 5 mei ontbijten.

Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Maar juist nu, nu we in onze vrijheid zijn beperkt, wilde men nog wel uitdrukking geven aan het gevoel van verbondenheid en aan het kunnen leven in een vrij land. ‘Samen staan we sterk’ en dat is waar vrijheid om draait. Met daarbij in bijzondere herinnering de bevrijding van Nijverdal 75 jaar geleden op 9 april.

De feestweek t.g.v. de bevrijding in de gemeente Hellendoorn stond al tussen 3 en 10 april gepland. Daarom wapperen nu in deze periode bij alle huizen van de Banninksweg de collectief voor ieder huis aangeschafte “75 jaar vrij” vlag. Later, begin mei, als er landelijk aandacht is voor 75 jaar vrij, en zeker op 4 en 5 mei, zullen de vlaggen samen met onze driekleur opnieuw wapperen

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×