Bevrijdingsvuur basisschool De Meander

Het schooljaar 2019-2020 zou voor een groot deel in het teken staan van 75 jaar vrijheid. In september bracht ‘Koningin Wilhelmina’ met haar gevolg een bezoek aan alle basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Kinderen zongen het lied van de vrijheid en namen het lespakket, dat hoogst persoonlijk door Hare Majesteit werd uitgereikt, in ontvangst. Het beloofde een bijzonder jaar te worden waarin slachtoffers van oorlog en geweld werden herdacht en de vrijheid gevierd zou worden.

Een aantal activiteiten werden uitgevoerd, zoals een bezoek aan het Memory Vrijheidsmuseum en het verbeelden van een gevoel van vrijheid in de vorm van een Vrije Vogel. Maar helaas, op het moment dat alle activiteiten rondom 75 jaar vrijheid volop in gang werden gezet, legde het coronavirus alles lam. Op basisschool De Meander was inmiddels een bevrijdingsvuur ontstoken en hadden de kinderen hun Vrije Vogels al heel expressief vormgegeven.

Hoe het verder gaat, weten we nog niet, maar op dit moment voelt de naoorlogse generatie misschien sterker dan ooit wat het betekent om je niet meer vrij te kunnen bewegen en te gaan en staan waar je zelf wilt. Het wordt zichtbaar duidelijk dat je vrij kunt zijn als je de ander de vrijheid ook gunt. We staan stil bij begrippen als saamhorigheid en respect, kernwaarden die bijdragen aan het overwinnen van een crisis.

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×