Auditie voor rol in een musical over de Tweede Wereldoorlog

Door: Marga Wind – Tubantia (16 dec 2019)

NIJVERDAL – Auditie doen voor een serieuze rol in een musical over de Tweede Wereldoorlog. Hoe spannend is dat als je nog maar op de basisschool zit?

Er is één ding waar Sem van der Veen zeker van is. Hij weet wat hij later wil worden. „Mijn grootste wens is om acteur te worden. Maar dan het liefst in films, dat vind ik het mooiste”, aldus de 10-jarige. „Acteren kan ik beter dan zingen, maar als ik goed mijn best doe, lukt zingen ook wel.”

Moeder Marije is mee met haar zoon naar de auditie voor het theater- en muziekstuk Vallende Sterren in het Memory Museum. Een musical met als thema oorlog, vrede en het vieren van de vrijheid. „Sem doet niets liever. Toen hij nog maar heel klein was, las hij al voor uit boeken voor publiek dat er helemaal niet was. Hij heeft een hele grote fantasie.”

Sem doet deze zaterdag samen met nog 40 kinderen uit de gemeente Hellendoorn mee aan de auditie voor Vallende Sterren. De musical gaat in de week van 9 april in het ZINiN theater in première. En is onderdeel van de activiteiten die volgend jaar georganiseerd worden voor het vieren van 75 jaar vrijheid.

Van de 40 kinderen die meedoen, worden er 22 uitgekozen die verdeeld zijn in twee casts. Regisseur De Bruijn: „Vallende Sterren gaat over hoe een kind van toen de oorlog beleefde en hoe een kind van nu daar tegen aankijkt. Woensdag horen de kinderen wie er uitgekozen is.”

„Het is geen makkelijke voorstelling om te spelen” weet Björn Zillen van Xapp die de produktie van Vallende Sterren voor zijn rekening neemt. „Dus we verwachten van een kind dat je iedere week op de repetitie bent. Daar moeten we op kunnen vertrouwen. Wat je zegt, moet je ook doen.”

Janneke Meijer, lid van het kernteam 75 jaar vrijheid is twee jaar bezig geweest om de organisatie van de musical op poten te zetten. „Ik wilde dit al heel lang. En had het liever ook wat groter gewild, maar dat ging vanwege de kosten niet door.” Belangrijk voor Meijer is ook om in de musical geen professionals te laten spelen, maar kinderen uit de gemeente Hellendoorn. „Het is van belang dat kinderen weten wat vrijheid is. En als zij zelf in zo’n theaterstuk spelen komt het beter binnen, omdat je zelf gaat vertolken hoe het is om in vrede te leven.

Bron: Tubantia

Lees hier het hele verhaal!

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×