Hulsen bijna bevrijd

6 april 1945

Op dezelfde dag dat Daarlerveen, Daarle en Marle bevrijd zijn, dringen zes Canadese gevechtsvoertuigen door tot Hulsen met de bedoeling om vandaar naar Hellendoorn op te rukken.
Echter, in het Doktersbos bevinden zich Duitse manschappen met enkele tanks. Het komt tot schermutselingen bij smid Broeze. Een huis aan de Kosteeweg brandt tot de grond toe af, waarna de Canadezen weer rechtsomkeert maken. De Hulzenaren, die al aan het feesten zijn, moeten nog een paar dagen wachten, tussen hoop en vrees.

Foto: De Canadezen komen op 6 april tot smid Broeze. Een plaagstoot, want na enige schermutselingen trekken ze zich weer terug.

Downloads

Het kernteam probeert alle mogelijke betrokkenen te enthousiasmeren en waar mogelijk financieel te ondersteunen. Om de gehele bevolking te bereiken, zetten we vele middelen in.

Bent u op zoek naar de juiste PR-middelen voor uw eigen activiteit?  Check dan deze downloads.

Aanmelden activiteiten

Wilt u meehelpen om één van de activiteiten op te zetten? Of heeft u zelf een leuke activiteit die u aan wilt melden? Meld u zich dan bij het kernteam. Uw activiteit plaatsen we dan in de agenda op deze website!

Meld je aan

Onze partners

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×